Bruk solbriller på sjøen

Når man er ute på sjøen så er det ofte en utrolig følelse å se utover horisonten. Soloppganger og solnedganger kan være helt magisk, helt til det begynner å stikke i øyet ditt. Så kommer det tårer rennende fra øynene og så kommer en smerte som dunker i øyet. Dette er helt normalt og det skjer mange hvert eneste år. Grunne til at det skjer er fordi de glemmer å bruke beskyttelse.

Det kan faktisk ha fatale konsekvenser dersom man er alene på en båt og mister synsevnen på ett øyne. Det kan bety at man er mindre oppmerksom noe som kan resultere i at en krasjer, kjører på et skjær eller skader båten på andre måter. Det er dermed ekstremt viktig å sørge for at man beskytter øynene sine riktig.

SE OGSÅ:  De beste casinoer du kan oppleve på cruise

Solbriller

Veldig mange har solbriller men bruker de ikke. Ofte så sitter de i en tråd rundt halsen eller på hodet. Andre ganger så er man så uheldig at man ødelegger solbrillene når man er på tokt. Her har vi et veldig godt tips til deg. Kjøp noen billige solbriller som du kan ha i båten, da kan du låne de ut når du har gjester og du er sikker på at du har solbriller når du skulle trenge det.

Veldig mange sliter med å finne solbriller som passer dem. Da kan vi anbefale disse billige wayfarers. Disse er tidløse og billige. Perfekte til å ha liggende i båten, helst et par på. Dette er solbriller som har UV-beskyttelse, det er veldig viktig. Veldig mange tror at det kun er kostbare solbriller som har UV-beskyttelse, det stemmer ikke. Det finnes i dag flere billige solbriller som er like mye beskytta som solbriller av et kult merke.

SE OGSÅ:  Hva er de beste nettavisene å lese internasjonale økonominyheter?

Caps/solhatt

Det er aldri dumt å ha på seg en skikkelig caps eller solhatt. Det gir deg bedre syn på sjøen og ikke minst så skjermer det deg fra solen. Du bør allikevel kombinere dette med solbriller for å ha best syn når du er på sjøen. I dag så finnes det så utrolig mange morsomme hatter og capser, kjøp den du liker aller best.

Ikke se rett mot solen

Dette er et ganske enkelt tips men vær så snill, unngå å se mot solen. Det kan være vanskelig å huske på men prøv å ta deg selv i det. Dine øyne tar skade av det.

SE OGSÅ:  Vinter betyr storsesong for sjøsport

Oppsummering

Som du skjønner så er det ikke veldig vanskelig å beskytte seg mot solen. Det handler i stor grad om å være forberedt og huske på at man må ha på seg solbriller når solen skinner. Det trenger ikke koste mye penger for å kjøpe både solbriller og hatt.

Vi må også nevne at det er viktig at man beskytter huden sin med riktig solkrem. Hvert år dør det nordmenn av hudkreft som følge av for mye ubeskyttet sol. Det er ikke vanskelig å beskytte seg her heller. Hver morgen når du står opp å skal på sjøen så smører du de synlige delene av kroppen din med solkrem.