Cabincruiser

Our Haven. Bilde: Wikipedia

En cabincruiser er en moderne motorbåt som har overnattingsplass til et mindre antall personer (crew og passasjerer).

Størrelsen på en cabincruiser er som regel fra 25 til 45 fot. Større båter enn dette blir som regel referert til som lystbåter/yachter. Mange cabincruisere kan bli transportert med tilhengere, noe som gjør kostnadene rundt vedlikehold mindre.

Båtene er som regel utstyrt med et toalett, bysse og minst en køye. De fleste cabincruisere har et lite område for bespisning, og noen har en egen kabin med dobbeltseng i fronten av båten. Noen cabincruisere har varmeanlegg, air condition og aggregat. De fleste har også varmtvann.

SE OGSÅ:  Cruiseskip / Cruisebåter

Cabicruisere har med andre ord mange av de samme fasilitetene som lystbåter/yatcher, men er betydelig rimeligere, og kan drives alene av én eier – mens en større yatch som regel krever et profesjonelt crew.

Nyere cabincruisere er raskere enn eldre modeller, mye på grunn av en bedre aerodynamisk og hydrodynamisk utforming. Cabincruisere er generelt gode i vannet, på grunn av størrelsen, og ligger stabilt. De har som regel mye plass i cockpiten.

I England var cabincruisere svært populært på kanalene på 60- og 70-tallet.

Cabin cruisere er ofte kostbare, spesielt om du kjøper en som er ny fra fabrikk. Heldigvis finnes det mange måter å finansiere båtkjøpet sitt på, som for eksempel via et forbrukerlån.

SE OGSÅ:  Katamaran

Kilde: Wikipedia