De beste digitale hobbyene du kan gjøre overalt

Selv om det kan være en spennende tanke å reise verden rundt i båt, vil det alltid være greit å ha en hobby man kan trekke frem i rolige stunder. Båter vil ofte ha begrenset med plass, så en hobby som krever mye utstyr eller romslighet vil kanskje ikke være så godt egnet. Heldigvis finnes det en rekke digitale hobbyer som lar seg gjøre uansett hvor du er i verden. Det er nettopp disse vi skal ta en nærmere titt på her.

Formålet er å gi deg litt inspirasjon til hva du kan finne på neste gang du legger til havn, og været ikke er spesielt godt egnet til eventyr utendørs. Alle som har reist med båt vil kjenne på følelsen av begrenset plass i dårlig vær. Her er noen utmerkede hobbyer du kan fylle tiden med uansett hvor du måtte befinne deg.

Digitale hobbyer som passer utmerket på båt

En viktig del av det å finne hobbyer godt egnet for en båt handler om plass, men også om muligheter. Du kan riktignok lese bøker, male eller lignende – men dette vil ofte føre til at du må frakte med deg unødvendig mye ting på båten. Har du derimot en digital hobby kan du gjøre dette på din smarttelefon, nettbrett eller laptop. Det er noe de fleste uansett har med seg på reisen. Her er derfor våre beste forslag til deg som vil ha en digital hobby!

SE OGSÅ:  Gjør sommerferien til sjøs litt mer spennende

Kortspill

Du kan selfølgelig legge kabal på nettbrettet ditt, men det er ikke helt det vi sikter til. Det har nemlig skjedd mye teknologisk innen iGaming bransjen de siste årene. Det betyr at mange nettcasinoer tilbyr spennende muligheter for kortspill. Dersom du er av typen som liker poker, blackjack og andre konkurransepregede spill – kan dette være en utmerket hobby å bedrive på en båt. Alt du trenger er internett, og du kan koble deg opp mot et enormt utvalg spill.

Fotografi

De aller fleste mobiltelefoner i dag kommer med et imponerende kraftig mobilkamera, noe som gjør det unødvendig å bære med seg tunge kameraer og objektiver på tur. Er du ute og reiser, kan det derfor være en utmerket hobby å ta opp fotografi som et tidsfordriv. Ikke bare vil du ha et perfekt utgangspunkt på reise, men du vil også ivareta minnene på en morsom måte.

SE OGSÅ:  Båtførere på sjøen må ha godt syn for å overleve

Her har spesielt sosiale medier sørget for at man automatisk får en perfekt plattform for å dele arbeidet sitt med resten av verden. Hvem vet? Kanskje du tar et blinkskudd som flere enn svigermor vil trykke ‘like’ på?

Blogging

En hobby som ofte blir oversett er blogging, men dette kan være både spennende og givende. Spesielt for deg som reiser på de syv hav kan dette være et kreativt utløp som virkelig får fart på tankene dine. Det beste av alt er at du enkelt kan starte en blogg uten store investeringer, og det er muligheter for å tjene noen kroner på det langsiktig.

Alt du trenger for å komme i gang er en internettforbindelse og et tastatur som lar deg skrive. Velg en gratis plattform som WordPress eller Blogspot, og du er i gang på null komma niks! Skal blogging være en langsiktig hobby bør du passe på at du velger et emne som genuint interesserte deg. Her finnes det heldigvis en rekke ressurser på nett om hvordan du velger riktig emne å blogge om.

SE OGSÅ:  Seilferie og Tour de France i Frankrike i sommer

Strikking

Dette høres kanskje litt gammeldags ut, men selv strikking har gjennomgått en digitalisering de siste årene. Da snakker vi ikke om at du skal strikke på iPaden din, men heller at det sosiale rundt strikking har gått over på nett. I dag vil du nemlig finne en både et rikt utvalg strikkemønstre og strikkegrupper som kommuniserer på nett. For deg som er en aktiv del av båttrafikken kan dette være et godt knutepunkt for å sosialisere uavhengig av hvor du befinner deg.

Ikke minst vil det være kjekt med både sokker og lue når det blir kjølig ombord, så litt strikking kan være en vinn-vinn hobby! Bare pass på at du har lastet opp med garn før du setter seil. Da vil du være sikret både varme sokker og underholdning på den neste turen din.

Oppsummering

En god hobby kan være nyttig for deg som ofte befinner deg i nye havner over hele verden. Over har vi laget en liten liste med inspirasjon for deg som vil prøve noe nytt å bruke tiden din på. Her har vi tatt hensyn til at en båt ofte har litt begrenset plass, så ingen av disse vil kreve store investeringer eller lagringsplass for å gjennomføres.