En liten jolle – frihetsfølelsen du lengter etter

En liten jolle er noe som symboliserer det skjøre mot det store og ukjente. Det store havet der ute, som akkurat nå ligger helt stille tidlig en lørdags morgen. Du selv er tidlig oppe for dagens første spasertur med hunden, men egentlig kunne du tenke deg bare å sitte der i jolla og se utover det endeløse havet.

I dag er ikke joller allemannseie, og kanskje er det litt dumt. For med tanke på all den kystlinje som tilbys i dette landet, burde det vært mange flere der ute. Det trenger ikke være stort og fancy, men en pris har det jo likevel.

SE OGSÅ:  Hva er de beste nettavisene å lese internasjonale økonominyheter?

Hva kan du gjøre for å få tak i en båt som du kan finne frihetsfølelsen i?

Jobbe ekstra

Det å jobbe er nøkkelen til suksess. Men det er ikke alle som kan jobbe seg rike, heller tvert i mot. Men har du lyst på en båt, kan du jobbe ekstra i helgene. Problemet er bare at da får du mindre tid til å være nettopp i båten. Noen ekstrajobber betaler likevel veldig godt, slik som avisbud, lokfører eller skribent.

Låne penger

For å låne penger skal det desto mindre tid til. Det er bare noen tastetrykk unna om du oppfyller kravene. Det er ikke vanskelig å låne penger, men de skal betales tilbake med renter. Man må veie to ekstremiteter når man skal låne penger for å kjøpe båt, nemlig ubehaget med å skylde penger, og ubehaget ved å ikke være lykkelig. Du bestemmer selv hvordan du vil gå fram. Sjekk ut de beste lånene for å kjøpe båt nå.

SE OGSÅ:  Hvordan finne deg beste utstyret til din båt

Vinne i lotto

Det er nesten helt usannsynlig å vinne i lotto, men gjør du det kan du sikkert kjøpe en yacht om du vil. Sjansen for å vinne i lotto er 1:5,4 millioner eller ca. 0,000019%. Men har du noen gang tenkt på hvor stor forskjell det er på å sende inn en lottokupong og det å ikke gjøre det? Den forskjellen er lik uendelig. Alternativt kan du spare de pengene du tenkte å sette på lotto, og etter ti år vil du ha 26.000 kroner, akkurat nok til en liten jolle.

Låne båt

Du kan jo gå for den enda mer presise løsningen, nemlig å låne båt. Det kan være helt gratis, selv om man får den snikende følelsen av å skylde noen en gjengjeldelse. Men det kan også være helt nydelig. En ferdig pusset, vedlikeholdt og startklar Day cruiser utover fjorden kan gi en lykkefølelse du ikke visste fantes. Kjenner du noen med båt, kan du vel bare spørre. Det koster aller minst.

SE OGSÅ:  Kombiner et skjærgårdscruise med skjønnhetsoperasjoner