Hvorfor du burde ta med deg surfebrett på båten

Surfing er ikke bare forbeholdt strendene i Australia og Hawaii. Norge er faktisk en destinasjon for surfere i sin egen rett. Om du har båt og plass til surfebrett ombord kan du utnytte deg av noen fantastiske bølger, selv innenfor våre landegrenser. Her er noen grunner til at nettopp du burde ta med deg surfebrett neste gang du kaster loss.

Kom i god form

Surfing er først og fremst en sport, men du trenger ikke være noen ekspert for å begynne. For mange er det letteste å begynne med padlesurfing med en åre. Det er god trening og kan gjøres sammen som en gruppe enten på ett brett eller flere. Studier viser at vannsport som surfing og padlesurfing er noen av aktivitetene som brenner mest kalorier. Dermed er det ikke så dumt å ta med et brett på båten enten du vil trene, eller komme deg i bedre form på vannet. 

SE OGSÅ:  Velkommen til fantastiske Malta

Få et nært forhold til havet

Det er noe nesten ubeskrivelig ved det å surfe, uansett hvilken måte man gjør det på. Timene ute på vannet mens man venter på den riktige bølgen kan til tider være magisk. Når man er ute på sjøen føler man også litt på det ansvaret vi som mennesker har for å beskytte den. Surfere ser endringene bedre enn folk flest, og derfor er det ikke rart at noen av de største forkjemperne for et renere hav uten plast er surfere.

Norge har noen av verdens beste surfestrender

Selv om det kan være fristende med en surfetur til Hawaii, Marokko, Sør-Afrika eller Australia trenger du ikke reise så langt for å finne gode bølger. Vestlandet og Nordland har en rekke strender som er godt kjent på verdensbasis. Forskjellen mellom utlandet og de fleste norske surfestedene er at de ofte krever en tykkere våtdrakt. Om bølgene er rette så står det lite mellom deg og en fantastisk opplevelse her til lands.

SE OGSÅ:  Cruise og underholdning til havs

Kilde: Pexels

Det er en populær sport

Når man først får basillen i seg kan det være vanskelig å slutte. Surfing er utrolig gøy, så det er ikke rart at noen velger det som en karriere. Som sport er det spennende å se på, og konkurransen er tøff. Ifølge unibet sport er oddsen for at brasilianeren Gabriel Medina vinner årets world cup i surfing 2,10. Han er ikke alene på toppen, og det spås at det kommer til å bli en tøff kamp mot hans landsmann Italo Ferreira.

Surfing kan bli en livsstil

Surfing har lenge vært en kultur, klesstil, væremåte, språk og livsstil. Det vi i dag kjennetegner som en surfer tar mye inspirasjon fra Hollywood og deres framstilling av dem. Allikevel er det så mye mer, inkludert en spirituell side som er i sterk kontakt med naturen og omgivelsene. Det er en livsstil som tar seg tid til det man elsker, noe som innebærer mye surfing, men også familie og andre som star deg nær. Vennskap og motstandsdyktighet står også sterkt blandt de som surfer. Det er et lite samfunn som lever i nuet, noe vi alle burde bli bedre til.

SE OGSÅ:  Derfor bør du dra på Cruise

Kilde: Pexels