Hjelp – Insekter i båten – hva gjør jeg!? (guide)

Insekter og skadedyr kan være et stort problem på båter. Få ting er mer ubehagelig enn å se insekter, maur, edderkopper, møll eller kakerlakker krype over båtens gulv eller skrog.

Det er ikke bare irriterende å se disse skapningene, de kan også skade båten og gjøre ordentlig skader på båtens interiør.

For å hjelpe båteiere, har vi i Kastloss skrevet en oversikt over hvordan man kan identifisere og fjerne insekter og skadedyr fra båten.

Først: hvordan finner man ut hvor i båten skadedyrene oppholder seg?

Insekter og skadedyr kan finnes steder som under båtenes dekksplanker, i skrogsprekker, i luker og i små lommer og kroker. Det er viktig å identifisere hvilke insekter og skadedyr som finnes og hvor de er lokalisert for å kunne fjerne dem effektivt.

SE OGSÅ:  Båtførere på sjøen må ha godt syn for å overleve

Dette kan gjøres ved å fjerne dekksplanker, undersøke skrogsprekker, undersøke luker og lommer, og undersøke andre steder der skadedyr kan finnes.

Ta gjerne også en ekstra sjekk rundt kjøkkenutstyret du har i båten!

Hvordan fjerner man insektene fra båten?

Når man har identifisert hvilke skadedyr som finnes, kan man begynne å fjerne dem. Først bør man fjerne alle skadedyr man kan se, ved å fange dem og sette dem utenfor båten.

Dette er den raskeste måten å fjerne skadedyr på. Man kan også bruke insektmiddel, så som flyvefeller, insektgifter eller insektgass, for å fjerne skadedyr som man ikke kan se.

I tillegg til å fjerne skadedyr, bør man også foreta hygieniske tiltak for å hindre at skadedyrene kommer tilbake.

SE OGSÅ:  6 gode & unike eksperttips for sikkerhet i båten

Det vi kaller «hygieniske tiltak» inkluderer å holde båten ren og sørge for at det ikke er mat eller matrester som tillater skadedyrene å trives. Man bør også sørge for at luker og andre områder som er potensielt sårbare for skadedyr er tett lukket.

Vårt tips: ta gjerne en titt på nettbutikken Skadedyrskongen hvis du trenger redskaper. Vi «reddet» vår gamle båt ved hjelp fra produkter fra denne kongelige nettbutikken. 😉

Konklusjon

Ved å identifisere og fjerne skadedyr, samt ta forebyggende tiltak for å forhindre at de kommer tilbake, kan båteiere holde båten sin fri for insekter og skadedyr.

Dette vil sikre at båten er trygg å bruke og at den forblir velholdt.

SE OGSÅ:  Hva koster det å eie båt? Økonomi, tips og kostnadsbesparelser

Andre kilder (nyttig lesing)

Det er enda en artikkel vi ønsker at du tar en titt på.

Nettsiden Cruisingworld.com har nemlig skrevet en eminent artikkel. Artikkelen heter «ni måter å holde insekter unna på ved havnen» – og er skrevet for og av båteiere.

Du finner lesestoffet ved å klikke her.