Hjelp – Insekter i båten – hva gjør jeg!? (guide)

Insekter og skadedyr kan være et stort problem på båter. Få ting er mer ubehagelig enn å se insekter, maur, edderkopper, møll eller kakerlakker krype over båtens gulv eller skrog.

Det er ikke bare irriterende å se disse skapningene, de kan også skade båten og gjøre ordentlig skader på båtens interiør.

For å hjelpe båteiere, har vi i Kastloss skrevet en oversikt over hvordan man kan identifisere og fjerne insekter og skadedyr fra båten.

Først: hvordan finner man ut hvor i båten skadedyrene oppholder seg?

Insekter og skadedyr kan finnes steder som under båtenes dekksplanker, i skrogsprekker, i luker og i små lommer og kroker. Det er viktig å identifisere hvilke insekter og skadedyr som finnes og hvor de er lokalisert for å kunne fjerne dem effektivt.

SE OGSÅ:  Opplev det beste av Spania fra båt og få med deg La Liga

Dette kan gjøres ved å fjerne dekksplanker, undersøke skrogsprekker, undersøke luker og lommer, og undersøke andre steder der skadedyr kan finnes.

Ta gjerne også en ekstra sjekk rundt kjøkkenutstyret du har i båten!

Hvordan fjerner man insektene fra båten?

Når man har identifisert hvilke skadedyr som finnes, kan man begynne å fjerne dem. Først bør man fjerne alle skadedyr man kan se, ved å fange dem og sette dem utenfor båten.

Dette er den raskeste måten å fjerne skadedyr på. Man kan også bruke insektmiddel, så som flyvefeller, insektgifter eller insektgass, for å fjerne skadedyr som man ikke kan se.

I tillegg til å fjerne skadedyr, bør man også foreta hygieniske tiltak for å hindre at skadedyrene kommer tilbake.

SE OGSÅ:  Slik kjøper du båt med kjøkken (eksperttips)

Det vi kaller «hygieniske tiltak» inkluderer å holde båten ren og sørge for at det ikke er mat eller matrester som tillater skadedyrene å trives. Man bør også sørge for at luker og andre områder som er potensielt sårbare for skadedyr er tett lukket.

Vårt tips: ta gjerne en titt på nettbutikken Skadedyrskongen hvis du trenger redskaper. Vi «reddet» vår gamle båt ved hjelp fra produkter fra denne kongelige nettbutikken. 😉

Konklusjon

Ved å identifisere og fjerne skadedyr, samt ta forebyggende tiltak for å forhindre at de kommer tilbake, kan båteiere holde båten sin fri for insekter og skadedyr.

Dette vil sikre at båten er trygg å bruke og at den forblir velholdt.

SE OGSÅ:  Seilferie og Tour de France i Frankrike i sommer

Andre kilder (nyttig lesing)

Det er enda en artikkel vi ønsker at du tar en titt på.

Nettsiden Cruisingworld.com har nemlig skrevet en eminent artikkel. Artikkelen heter «ni måter å holde insekter unna på ved havnen» – og er skrevet for og av båteiere.

Du finner lesestoffet ved å klikke her.