Når seilferien kan kombineres med stadiontur

Du har kanskje hørt uttrykket «hawaii-fotball»? Hawaii-øyene kan imidlertid ikke skryte av å ha noen av verdens beste fotballag. I Europa står det i så henseende bedre til. Her er det flere steder hvor du nesten kan seile inn på stadion og oppleve toppfotball.

Rundt omkring i europeiske farvann er det massevis av øyer. Som seilentusiast er det mange du kan nå med båt i sommerhalvåret, og på noen av dem spilles det til og med fotball på høyt nivå. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvor du – etter å ha ankret opp –  kan ta på deg seilerskoene og spasere til stadion.

Og ja, vi vet det går an å seile til alle slags havnebyer også, men her fokuserer vi altså på noen av øylagene rundt omkring i Europa.

SE OGSÅ:  Velkommen til Kastloss.no

Italia

På sørspissen av Sardinia ligger hovedbyen Cagliari. Her holder også øyas beste fotballag til. Klubbens fulle navn er Cagliari Calcio, og laget spiller på det høyeste nivået i Italia, Serie A.

Manager Eusebio Di Francesco og hans mannskap ligger i skrivende stund på en 12. plass på tabellen. Det er imidlertid ikke store forhåpninger om at klubben kommer til å kjempe om mye bedre plasseringer. Blant bet365 sine spill på nettet står Cagliari til 41 i odds, hvis de skulle ende blant de fire beste klubbene i Serie A. 

Lagets stadion, Sardegna Arena, ligger like ved vannkanten, og herfra har du utsikt direkte sørover i Middelhavet.

Hvis du også vil oppleve nordsiden av øyen (kanskje skal dere videre til Korsika), kan du finne inspirasjon i videoen nedenfor.

SE OGSÅ:  Malta - sol, historie og moro på ett sted

Portugal

Et godt stykke vest for Sardinia finner vi en annen norsk feriefavoritt, som også er hjemsted til en klubb på øverste nivå. Vi flytter oss bort fra Middelhavet, setter seil langt ut i Atlanterhavet og ankrer først opp når vi når Funchal på Madeira. Husk at du må regne med noen dager til sjøs hvis du seiler fra fastlandet.

I ås- og fjellsidene, som strekker seg opp i bakkant av øyas hovedstad, finner du Estádio dos Barreiros, hjemmearenaen til C.S. Marítimo. Herfra kan du se langt ut i Atlanterhavet på klare dager. Klubben ligger i skrivende stund plassert midt på tabellen i den portugisiske Primeira Liga.

Portugals største fotballstjerne, Ronaldo, er forresten fra Madeira. I Funchal kan du besøke hans eget museum.

SE OGSÅ:  De beste casinoer du kan oppleve på cruise

Spania

Vi kan ikke unngå å ta med nordmenns kanskje største feriefavoritt av dem alle i denne kåringen. Vi er tilbake «innaskjærs» i Middelhavet når vi legger turen forbi Mallorca.

I hovedstaden, Palma de Mallorca, finner du hjemmearenaen til RCD Mallorca, Iberostar Stadion ligger litt tilbaketrukket fra havnen, men til gjengjeld er Palma verdt å oppleve også til fots.

RCD Mallorca er nok den øyklubben med størst meritter, blant annet med Champions League-deltakelse på CV-en. Noen vil kanskje huske den gang Molde slo ut Mallorca i den avgjørende kvalifiseringsrunden til gruppespillet i 1999/2000-sesongen. Hvis hukommelsen svikter kan du se høydepunkter fra returoppgjøret på Mallorca i videoen nedenfor.

Klubben er et forholdsvis fast innslag i den spanske La Liga, men rykket ned til Segunda Division etter forrige sesong. Alt annet enn en direkte retur til fotball-Spanias gjeveste selskap vil være en skuffelse.