Opplev det beste av Spania fra båt og få med deg La Liga

Spania er den soleklare feriefavoritten blant nordmenn, og i dag er det enklere å komme seg dit enn noen gang før. Stadig flere tyr til båtturer, rett og slett fordi været er bra, kysten er lang og det er mye å få med seg underveis. Destinasjonen har med andre ord gunstig beliggenhet for deg som foretrekker båtlivet, og å leie båt kan gjøres i alle de større byene langs kysten. Dessuten har Spania blant Europas beste havneområder, så å legge til kai for å oppleve fastlandet er problemfritt nesten uansett hvor du reiser. Men hva har Spania å by på for solglade båtturister? 

Sør-Spania – den soleklare favoritten 

Noen foretrekker nordlige strøk og Baskerland, men Sør-Spania forblir den store favoritten. Her kan du legge til havn i flere store havner, og på den måten få perfekt beliggenhet for å utforske byene og naturen som finnes her. Er du på leting etter en ferie som skiller seg litt ut fra den typiske charterferien? Da er Cadiz, helt ved Spanias sørspiss, retningen å styre skuta mot.

SE OGSÅ:  Slik kjøper du båt med kjøkken (eksperttips)

Her finner du strender i verdensklasse, med optimale forhold for vindsurfing. Spesielt kystbyen Tarifa er å anbefale, og vil du ha en helt unik opplevelse, kan du hoppe på ferga til Marokko, som går flere ganger daglig. Foretrekker du å holde deg i Spania, finner du flust med små, hvite landsbyer. Du finner også storbyfølelsen i Cadiz sentrum, der du kan spasere i handlegatene, sosialisere med de lokale eller utforske den flotte katedralen byen har å by på. Fra Cadiz er dessuten veien kort til andre feriedestinasjoner verdt å oppleve. 

Malága er en av destinasjonene du bør sjekke ut om du befinner deg sør i landet og reiser med båt. Her kan du spasere rundt i trange gater eller ta turen opp i pariserhjulet på havnen for et bedre overblikk over byen og havneområdet. Du kan besøke Alcazaba, den store, gamle festningen som ruger over byen, og smake på tapasretter i verdensklasse i mange av de lokale restaurantene. 

SE OGSÅ:  Hva koster det å eie båt? Økonomi, tips og kostnadsbesparelser

Foto: Pixabay

Barcelona – fotball og storbyliv

Liker du fotball, er Barcelona den optimale destinasjon. La Liga går av stabelen i august, og Barcelona har hos bet365, der du kan lese sportsnyheter og plassere spill på nette, en odds på 2.50 for å gå seirende ut av ligaen. Med andre ord er de favoritter til å vinne, og dermed ligger alt til rette for gode fotballopplevelser her, enten du velger å besøke Camp Nou – Barcelonas hjemmebane – eller få med deg aktuelle kamper fra restauranter eller barer i sentrum. 

Dette er en storby du ikke kan gå glipp av når du først har lagt turen til Spania. Her venter flotte havner, høye bygg og lange strender du kan avkjøle deg på når varmen kommer, uten at det går på bekostning av den tradisjonelle, spanske kulturen. Ta en spasertur på La Rambla eller lei sykkel og dra på oppdagelsesferd langs det lange havne- og strandområdet før turen igjen går videre.

SE OGSÅ:  Seilferie og Tour de France i Frankrike i sommer

Hvor du vil dra herfra er opp til deg – utforsk mer av Spania eller legg kursen mot andre middelhavsfavoritter.