Oppskrift på blåskjell

Det er lite som slår dampede blåskjell om sommeren. Blåskjell finner man hele veien fra Middelhavet i sør, til Barnetshavet i nord, og i Norge er de svært utbredt.

Blåskjellene fester seg i klynger, og kan enkelt sankes inn rett fra båten. Kortreist mat, med andre ord!

En av de mest populære oppskriftene på blåskjell er hvitvinsdampede blåskjell. Men dersom du ikke har hvitvin, kan du sløyfe den.

Denne retten kan også lages i folie og legges på grillen eller på glørne til et bål!

Blåskjell er både sunt, godt, billig og enkelt!

Du trenger:

  • 2 kg blåskjell
  • 1/2 finhakket løk
  • 5 cm finhakket purre
  • 1/2 stk finhakket selleri
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ss hakket bladpersille
SE OGSÅ:  Slik arrangerer du fest på en båt

Slik gjør du:

  • Sjekk blåskjellene – de som er knust, eller åpne kaster du. Dersom et blåskjell er åpent, kan du først banke på det og se om det lukker seg. Dersom det lukker seg, er det levende, og kan spises.
  • Sauter alle grønnsakene unntatt bladpersillen til løken blir myk.
  • Ha i hvitvin og blåskjell. Ha på lokk og la dampe til blåskjellene har åpnet seg. Rist litt på kjelen underveis.
  • Blåskjell som ikke har åpnet seg skal ikke spises.
  • Dryss over persillen og server med for eksempel ferskt brød og ailo eller pommes frites.