Seilferie og Tour de France i Frankrike i sommer

Frankrike er et yndet reisemål for nordmenn. Vil du oppleve det autentiske Frankrike, i hvert fall de mange flotte kystbyene på den franske rivieraen? Da anbefales det å ta ferieturen til havs. Seilturer i Frankrike har blitt svært populært de siste årene, og om du seiler helt fra Norge eller leier en båt når du ankommer, er opp til deg. Dessuten gir seilbåtferier deg muligheten til å forflytte deg fra sted til sted, og båten kan også forlates i noen dager til fordel for opplevelser på innlandet – slik som Tour de France.

Den franske riviera

Om du bestemmer deg for en seilferie i Frankrike, er den franske riviera det naturlige valget. Her kan byer som Nice, St. Tropez, Marseille og Cannes friste – og så klart flere mindre kystdestinasjoner. Allikevel er det de store byene på den franske riviera som er det mest ettertraktede målet for nordmenn på ferie. Her venter nemlig flotte strandlinjer, sjarmerende hoteller og et stort utvalg restauranter. Med andre ord finner du alt du måtte ønske deg på ferien her, og mer til.

SE OGSÅ:  Gjør sommerferien til sjøs litt mer spennende

Det overnevnte er gode grunner til å feriere langs den franske riviera, men rent praktisk er det også et særdeles egnet område for båter. For det første er hele den franske riviera tilrettelagt for båter i alle størrelsesordener. Det betyr at små seilbåter så vel som større katamaraner vil få plass ved de mange havnene. Husk dog å planlegge på forhånd hvor du vil parkere båten, og sørg for at det er ledig plass til deg – det er mange som vil ha båtplass i høysesongen. 

Vinden er dessuten svært stabil på sommerstid, så du unngår store stormer og ubehagelig vær. Det er heller ikke mye tidevann, ei havstrømmer, og med dette i bakhånd slipper du mange bekymringer når du velger Frankrike og den franske riviera som din seiledestinasjon.  

SE OGSÅ:  Cruise skip og covid 19

Tour de France

Besøker du Frankrike på sommerstid, er Tour de France en nødvendighet å få med seg. Det er et sykkelritt – faktisk verdens største – og etappene gjennomføres i fantastisk natur på tvers av landet. 

Å ha erfaring innen sykkel er så klart ikke noe krav – turister verden over nyter de få sekundene de får av syklistene som fyker av gårde. Om du allikevel vil sette deg inn i årets ritt, finner du nyheter, odds og tipping resultater hos aktører som bet365. Her får du et innblikk i hvem ekspertene tror vil gjøre det best, og verdt å nevne er Tadej Pogacar og Primoz Roglic med odds på henholdsvis 2.20 og 2.75 for seier. 

SE OGSÅ:  6 gode & unike eksperttips for sikkerhet i båten

I år finner arrangementet sted fra 26.06 til 18.07, og underveis på turen skal syklistene gjennom en rekke etapper sør i landet også. De sykler dog ikke gjennom den franske riviera, men veien er ikke lang til innlandet eller videre sørover dersom rivieraen er utgangspunktet ditt. Med andre ord er Tour de France den perfekte unnskyldningen til å oppleve enda mer av Frankrike og til å ta noen netter på hotell eller i et feriehus et sted langs tourens rute.