Superrike kjøper luksusyachter med Bitcoin

over alle statussymboler. Nå har stadig flere internasjonale båtmeglere som selger og leier ut de dyreste yachtene begynt å akseptere Bitcoin og andre kryptovalutaer.

Skjulte transaksjoner gir kjøperne privatlivet de er ute etter

I de superrikes verden er privatlivet viktig, og dersom du ønsker å kjøpe deg en luksusyacht uten at myndighetene eller mediene skal få vite om det er kryptovalutaer som Bitcoin perfekte betalingsmidler. Dette har også båtmeglerne forstått, og flere av de største båtmeglerne i luksussegmentet aksepterer nå Bitcoin som betalingsmiddel.

«Bitcoin har mange spennende egenskaper som gjør dette til et helt unikt betalingsmiddel. En av disse egenskapene er at transaksjonene gir kjøper en beskyttelse av sitt privatliv ved at det ikke er mulig å se hvem som har foretatt transaksjonen.»  sier Bob Dension som er daglig leder i amerikanske Denison Yacht Sales.

SE OGSÅ:  Elektriske båter / elbåter

«Det gjør det også mulig for kjøpere å sende penger når som helst på døgnet uten være bundet av fysiske begrensninger som at banken må være åpen.»

Dension forventer at Bitcoin i stadig større grad vil brukes som betalingsmiddel ved kjøp av dyre båter i luksussegmentet. Den kjente amerikanske Yacht-megleren tilbyr derfor nå Bitcoin som en betalingsmetode på lik linje med andre betalingsmetoder.

Også andre meglere i luksusbåtsegmentet har åpnet opp for ideen å la kundene sine betale med kryptovaluta. Tommaso Chiabra i Royal Yacht Brokers har også muligheten til å la kundene kjøpe luksusyachter med Bitcoin.

«Når det gjelder luksusmarkedet så bestemmer mange av være rikeste kunder seg i siste liten om hvordan de vil feriere. Dette gjelder særlig ved utleie av luksusyachter. Ved å kunne benytte seg av kryptovaluta som betalingsmiddel har kundene muligheten til å sende oss betalingen umiddelbart slik at de også kan begynne ferien sin på kort varsel.» forklarer Chiabra.

SE OGSÅ:  Cruiseskip / Cruisebåter

«Vi tror at blokkjedeteknologien som ligger bak Bitcoin passer perfekt for luksusindustrien, og ser derfor mange klare fordeler ved å kunne tilby kryptovaluta som betalingsmiddel til våre kunder, også når det gjelder personvern og privatliv».

Er kryptovaluta fremtiden?

Så er virkelig kryptovaluta fremtiden for luksusmarkedene? Det gjenstår å se. Det er likevel liten tvil om at Bitcoin og annen kryptovaluta har fått mye oppmerksomhet de siste årene.

Om du er nysgjerrig på kryptovaluta, og vil vite mer om hvordan du kjøpe og selge Bitcoin kan du besøke denne gode guiden som forklarer deg det du trenger å vite.